...
 
 
Booking.com Search Attractions

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Bosna i Hercegovina

 

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Bosna i Hercegovina, Aktivni turizam Bosna i Hercegovina, Kulturni turizam Bosna i Hercegovina kao i za Gastronomija Bosna i Hercegovina, Noćni život Bosna i Hercegovina, Transferi Bosna i Hercegovina.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Bosna i Hercegovina

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Bosna i Hercegovina ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

U jugositočnom dijelu Europe, na zapadnom dijelu Balkanskog poluotoka smjestila se država u obliku srca-Bosna i Hercegovina.

Bosna i Hercegovina graniči sa Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom. BiH je podijeljena na dva entiteta: Federacija Bosne i Hercegovine i Republika Srpska; te na distrikt Brčko. Samo ime Bosna i Hercegovina daje naslutiti da se radi o dva zasebna naziva. Nazivi ukazuju na dvije pokrajine različitih nastanka i starosti. Ime Bosna upotrijebljeno je po prvi puta u 10. stoljecu a koristio se za prostore oko gornjeg i srednjeg toka rijeke Bosne. Hercegovina se pak po prvi puta spominje u 15.st. a svoje porijeklo ima u riječi "herceg" koja je bila svojevrsna titula za vladare tog područja dok je ranijih godina to područje nosilo ime Hum i Zahumlje.

Bogata povijest današnjeg područja BiH daje nam na znanje da je kroz stoljeća taj teritorij mijenjao oblik i bila pod vlašću velikih carstava (Bizantskog, Rimskog, Turskog, Austro-Ugarskog) da bi naposlijetku postala...

 

Bosna i Hercegovina - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda