...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Barban

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Barban, Aktivni turizam Barban, Kulturni turizam Barban kao i za Gastronomija Barban, Noćni život Barban, Transferi Barban.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Barban

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Barban ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Barban, naselje u južnom dijelu istočne Istre, smješteno 28 km sjeveroistočno od Pule, iznad doline rijeke Raše. Gospodarstvo Barbana se temelji na poljodjelstvu i stočarstvu. Zbog velikog razvoja turizma, mještani Barbana su se okrenuli agroturizmu, te spojili te dvije gospodarske grane. U agroturizmima poslužuje se isključivo domaća hrana, a također nude i smještaj ili kao sobe ili kao apartmane. Barban je mjesto srednjovjekovnog izgleda, atraktivno zbog kulturne baštine i Trke na prstenac, viteške igre koja se prvi put spominje 1696. godine, a obnovljena je 1976 i održava se u drugoj polovici kolovoza. U Barbanu se redovito održava i smotra folklora (u kolovozu). Okolica Barbana pogodna je za lovni turizam te jahanje koje je u zadnje vrijeme sve popularnije. Od smještaja u Barbanu ističu se kvalitetni seoski turizmi i brojnim agroturizmi. Bogata zemlja daje kvalitetna vina, pa se svakako Barban može podićiti brojnim vinskim podrumima.
Venecija osvaja Barban 1474. godine, a 1535. godine povjeren je obitelji Loredan kao i mnogi...

 

Barban - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda