...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Budva

 

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Budva, Aktivni turizam Budva, Kulturni turizam Budva kao i za Gastronomija Budva, Noćni život Budva, Transferi Budva.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Budva

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Budva ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Budva je smještena u centru crnogorskog dijela Jadranske obale smatra se jednim od najstarijih gradova na Jadranu. Primorski grad u čijem se središtu nalaze srednjovjekovne zidine Starog grada, postao je turističko središte Crnogorskog primorja. Apartmani, hoteli, restorani, sobe i pansioni sastavni su dio raznolike turističke ponude u Budvi. Turistički sadržaj Budve obogaćuju i tradicionalne manifestacije kulture i zabave. Budva je poznata po bogatom noćnom životu, kada ulice i trgovi žive duboko u noć.

U samom središtu Crnogorskog primorja nalazi se budvanska rivijera koja zahvaća područje od 122 km2. Budvanska rivijera poznata je po pješćanim plažama koje se protežu u dužini od 25 km, a poznatije plaže su Trsteno, Jaz, Buljarica, Bečićka plaža, plaža Mogren, Slovenska plaža, plaža Drobni pijesak.. U središtu budvanskog zaljeva nalazi se otočić Sv. Nikola, poznat kao Skolj. Poznatija mjesta u budvanskoj rivijeri jsu Bečići, Pržno, Miločer, poluotok Sveti Stefan..

Legenda, koja svoju potvrdu ima u mnogim grčkim mitovima, kaže da je Budvu osnovao Kadmo, sin feničanskog...

 

Budva - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda