...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Cavtat

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Cavtat, Aktivni turizam Cavtat, Kulturni turizam Cavtat kao i za Gastronomija Cavtat, Noćni život Cavtat, Transferi Cavtat.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Cavtat

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Cavtat ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Cavtat je primorski gradić u južnom djelu Župskog zaljeva, 20 km udaljen od Dubrovnika. Cavtat je izgrađen na južnim padinama poluotoka Rat, u čiji se jugoistočni dio usjekla uvala Tiha. Blizina Dubrovnika omogućila je da Cavtat danas, iz malog mjesta preraste u poznato ljetovalište i turističko središte Dalmacije. Uz raznoliku ponudu privatnog smještaja - apartmani, sobe, vile, te kampovi i hoteli, Cavtat obilno koristi svoje gospodarsko zaleđe Konavle kao izvor dobrog vina i domaće hrane, pa time upotpunjuje svoju turističku ponudu. Konavle je područje plodne doline koje je okruženo vijencem planina i brežuljaka. U Konavskom polju smješteno je tridesetak sela u osebujnoj vegetaciji gdje iz samog kamena rastu bujni šumarci borova, čempresa, makije, a uzgaja se vinova loza, smokve, masline, voće i povrće. Tu su u prošlosti bili brojni ljetnikovci i gospodarske zgrade dubrovačke vlastele.
Cavtat su osnovali Iliri i nakon toga su se izmjenile mnoge kulture koje su ostavile svoj trag ponajviše u arhitekturi mjesta. Cavtat je bio...

 

Cavtat - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda