Gastronomija Skijalište Krvavec
Gastronomija i turizam imaju puno toga zajedničkog, tako da je razvoj jednog bez drugog gotovo nezamisliv. Vratimo li se nekoliko godina u prošlost, turizam se svodio na obilazak povijesnih i kulturnih mjesta, te razgledavanje prirodnih ljepota kao što su nacionalni parkovi, parkovi prirode, te opći krajolik koji zna sam po sebi biti prekrasan. Ukoliko je gost imao sreće, pa ga je na njegovom putovanju popratilo lijepo vrijeme, mogao je doživjeti punu raskoš prirodnih ljepota, no u suprotnom, možemo sa sigurnošću reći da nije u potpunosti uživao u istraživanju kulturnih i prirodnih ljepota. Kako se životni standard povećao, povećala se i potreba za ponudom raznih sadržaja u turizmu. Jedan od najudobnijih načina upoznavanja osobe sa kulturom i načinom života ljudi na određenom području je preko hrane. Tako se osim lijepog vremena i prirodnih ljepota u turističkoj ponudi našla i gastronomija. Kroz razne gastronomske delicije možemo gosta ili turista upoznati sa delicijama koje su autohtone za kraj koji predstavljamo. Preko starih autohtonih jela mogu vidjeti kako je život u tom kraju nekada izgledao, kakve namirnice su koristili i kakve načine pripreme hrane su poznavali, raznolikost bilja i životinjskih vrsta na tom području, kako u selu tako i u gradovima, kontinentalnim i primorskim, svako jelo može ispričati povijesnu i kulturnu priču.
Na Kaminsko-savinjskim Alpama , sjevero-istočno ad Kranja , s predivnim pogledom na Ljubljansku dolinu te na vrhove Julijskih i Kaminsko-Savinjskih Alpi, smješten je Krvavec jedno od najboljih skijališta u Sloveniji. Taj status potvrđuje i činjenica da je upravo Krvavec dobitnik nagrade Kristalne snježne pahuljice koja se dodijeljuje najboljim skijalištima u Sloveniji.
Skijaški centar Krvavec je smješten na visini od 1450-1970 m nadmorske visine a njegove se skijaške staze pružaju po alpskim pašnjacima, što pogoduje činjenici da za kvalietno skijanje nisu potrbne velike količine snijega. Skijalište je otvoreno od studenog do polovice travnja, ponekad i duže, što garantira ukupno 100 dana skijaške sezone a u najpovoljnijim uvjetima ponekad zna i doseći rekordnih 150 dana. Ukoliko priroda zakaže skijalište je opremljeno topovima koji nadopunjavaju nedostatak prirodnog snijega. Skijalište se prostire na 106 hektara od kojih 56 hektara pokrivaju skijaške staze ukupne dužine 33km od čega : 10 km lakših, 18 km srednje težine i 5 km teških. Tu su i staze za sanjkaše i staze sa hupserima te neadaptirane staze koje će zadovoljiti i najzahtjevnije skijaše.
Boarderi će također doći na...