...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Klek

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Klek, Aktivni turizam Klek, Kulturni turizam Klek kao i za Gastronomija Klek, Noćni život Klek, Transferi Klek.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Klek

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Klek ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Klek je malo primorsko mjesto koje se nalazi u prekrasnoj uvali uz magistralnu cestu između Splita i Dubrovnika. Smješteno je uz samu granicu Republike Hrvatske sa Bosnom i Hercegovinom, u općini Slivno, u Dubrovačko-Neretvanskoj županiji. Nekada je bio dijelom slavne Dubrovačke Republike, a danas je ovdje nastanjeno oko dvjestotinjak stanovnika koji se bave uzgojem raznog voća i povrća, ribolovom i turizmom.


U usjeklini Kleka, gusto obraslom maslinama, murvama i vinovom lozom, nalazi se visok, četverokutan toranj iz venecijanskog doba, još uvijek očuvan  te kapela i ostaci zida iz XVII.-XVIII. st. U mjestu se nalazi nova crkva Sv. Petra i Pavla, izgrađena 2004.g.

Iznad Kleka su ruševine starog grada Smrdan - dobro očuvane zidine jedne vjerojatno venecijanske tvrđave, koja je služila za nadziranje ulaza u Neumski zaljev. U njenoj pustoj unutrašnjosti nalazi se crkva Sv. Marije.
Iznad ruševine na strmoj glavici stoji kao još bolji vidikovac tvrđava Gradina iz predrimskog doba, zaštićena trima koncentričnim suhozidinama, s vidikom na...

 

Klek - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda