...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Kotor

 

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Kotor, Aktivni turizam Kotor, Kulturni turizam Kotor kao i za Gastronomija Kotor, Noćni život Kotor, Transferi Kotor.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Kotor

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Kotor ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

U krajnjoj točki zaljeva Boke Kotorske podno strmih stijena Lovčena, nalazi se grad Kotor.
Grad Kotor je cijeli dobio status Zaštičene svjetske baštine pod patronatom UNESCO-a, a leži u istoimenom zaljevu i ima izvanrednu kulturnu i povijesnu baštinu.
Do potresa 1979. godine, Kotor je bio, uz Dubrovnik, najbolje očuvano utvrđeno mjesto na Jadranu sa brojnim spomenicima od 9. stoljeća pa sve do danas.
Stara jezgra Kotora spada među najbolje očuvane srednjovjekovne urbane utvrde u tom djelu Sredozemlja. Kotor je očuvao strukturu mjesta iz 12. do 14. st. U asimetričnom sklopu uskih ulica i trgova u podnožju strmih stijena smjestili su se brojni spomenici srednjovjekovne arhitekture. U ranom srednjom vijeku su postavili utvrdu koja je u idućih par stoljeća okružena sa snažnim, sigurnosnim kompleksom. Zidine, koje zbog odlične statike nisu mogli srušiti ni najjači potresi, dugački su oko 4,5 km. Zidovi su debeli od 2 do 15 m, a negdje su visoki i do 20 m. U staro mjesto...

 

Kotor - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda