...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Kraljevica

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Kraljevica, Aktivni turizam Kraljevica, Kulturni turizam Kraljevica kao i za Gastronomija Kraljevica, Noćni život Kraljevica, Transferi Kraljevica.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Kraljevica

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Kraljevica ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Kraljevica, stari primorski gradić, smješten je dvadesetak kilometara južno od Rijeke, na ulazu u Bakarski zaljev, u srcu Kvarnera, tako da putnici iz unutrašnjosti dolaze u prvi kontakt s morem upravo na tom podrucuju.

 

Naselje Kraljevica je nastalo krajem 15. stoljeća. Hrvatski naziv Kraljevica po prvi puta nalazimo 1605. godine u zapisniku riječkog gradskog vijeća.

Grad Kraljevica razvija se uz stari Frankopanski kaštel sa župnom crkvom sv. Nikole od kraja XVIII. st. kada je i osnovana župa.

 

Najveći zamah gradnja doživljava krajem XIX. i početkom XX. st. kada nastaje nekoliko reprezentativnih gradskih kuća, te rezidencije kraljevičkih kapetana.

Krajem 19. stoljeća započinje takodjer i značajan razvoj turizma u Kraljevici. Godine 1896. na poluotoku Oštro izgrađeno je jedno od prvih javnih kupališta na Primorju. Razvoj turizma pomogla je i izgradnja hotela "Liburnija", velebne građevine austrijskog grofa Ollschbaura, kasnije pretvorena u bolnicu.

 

Kraljevica je danas izrasla u gradić vrlo privlačan za...

 

Kraljevica - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda