...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Nerezine

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Nerezine, Aktivni turizam Nerezine, Kulturni turizam Nerezine kao i za Gastronomija Nerezine, Noćni život Nerezine, Transferi Nerezine.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Nerezine

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Nerezine ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Na sjeveroistočnoj obali otoka Lošinja smješteno podno brda Osoršćica nalazi se mjesto Nerezine. Od Malog Losinja Nerezine su udaljene cca. 20 km. U povijesti se Nerezine spominju po prvi puta u XIV. st.

Stanovništvo se bavi poljodjeljstvom, ribolovom, vinogradarstvom, pomorstvom i turizmom.  Turističku tradiciju mjesto razvija od 1887. g,  a jedan od najpoznatijih gostiju bio je Austrougarski prijestolonasljednik Rudolf Habsburški.  Bogata povijesna riznica svjedoči o dugom postojanju Nerezina. Oltarna pala i slika Bogorodice s djetetom iz XV. st. u mjesnoj crkvi, franjevački samostan s crkvom i klaustrom iz 1510.g., renesansni zvonik iz 1600.g. te župna crkva Gospe od zdravlja iz 1877.g. samo su dio te bogate povijesne baštine.

Nerezine su poznate po bujnoj vegetaciji i lijepom čistom moru, te primjerima slikovite arhitekture iz doba plovidbe jedrenjacima pa Vam savjetujemo da prošećete i razgledate kamene kuće koji su pomorci izgradiuli za svoje obitelji.  Za one koji vole pješačenje zanimljiva je i Osoršćica do koje vodi planinska staza koja iz mjesta vodi...

 

Nerezine - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda