...
 
 

Riblji restorani Crna Gora

 

Za razliku od konobe koja nudi tradicionalnu domaću gastronomiju-hranu i vino, riblji restorani nude bogatu ponudu raznih ribljih specijaliteta pripremljenih na razne načine, uz fina desertna vina. Tako se u ribljem restoranu pripremaju kuhani i prženi specijaliteti od svježe ribe, lignji i hobotnica, do raznih vrsta školjki pripremljenih na različite načine. Sve više riblji restorani zapošljavaju šefove kuhinja majstore gastronomije, specijalizirane za riblje specijalitete, koji se pripremom i serviranjem jela razlikuju, pa je tako i popularnost i posjećenost ribljeg restorana  zasluga šefa kuhinje i njegovog umijeća.

Crna Gora s jedne strane izlazi na jadransko – mediteranski geografski prostor, a s druge strane, preko Panonskog bazena, povezuje se sa Srednjom Evropom. Prostor Crne Gore je pun kontrasta. Tako se na prostoru manjem od 200 km zračne linije izdvajaju tri regije: primorska regija (Crnogorsko primorje), regija srednje Crne Gore i planinsko-dolinska regija.
Crna Gora je prostorno mala, ali po prirodnim komparativnim prednostima te bogatstvu kulturno – historijskih znamenitosti predstavlja jednu od najljepših receptivnih turističkih destinacija. Na Crnogorskom primorju nalaze se brojne pjeskovite i šljunčane plaže. Crnogorsko primorje spada u grupu najtoplijih i najsunačanijih turističkih regija Europe.
Iako se ubraja u grupu mediteranskih zemalja, Crna Gora predstavlja i tipično planinsko područje. Prostori iznad 1000 metara nadmorske visine zauzimaju čak 60,5% prostora. Crnogorski planinski vijenac koji se preostire od Maglica, Volujka i Bioca na zapadu, pa do Prokletija na istoku, ispresijecan veličanstvenim kanjonima Pive, Komarnice, Susice, Tare i Morace, okićen sa preko 35 živopisnih jezera predstavlja jednu od najatraktivnijih i ekološki najočuvanijih planinskih regija Europe.
Stari grad Kotor i kanjon Tare su izuzetne vrijednosti i pod zaštitom UNESCO-a...

 

Riblji restorani Crna Gora Ponuda