Riblji restorani Italija
Za razliku od konobe koja nudi tradicionalnu domaću gastronomiju-hranu i vino, riblji restorani nude bogatu ponudu raznih ribljih specijaliteta pripremljenih na razne načine, uz fina desertna vina. Tako se u ribljem restoranu pripremaju kuhani i prženi specijaliteti od svježe ribe, lignji i hobotnica, do raznih vrsta školjki pripremljenih na različite načine. Sve više riblji restorani zapošljavaju šefove kuhinja majstore gastronomije, specijalizirane za riblje specijalitete, koji se pripremom i serviranjem jela razlikuju, pa je tako i popularnost i posjećenost ribljeg restorana zasluga šefa kuhinje i njegovog umijeća.
Najveći dio Italije predstavlja veliki poluotok koji se pruža duboko u Sredozemno more i čiji oblik podsjeća na čizmu, a -Sicilijom i Sardinijom stvara zasebna mora, Jadransko more na sjeveroistoku, Jonsko more na jugoistoku, Tirensko more na jugozapadu i Ligursko more na sjeverozapadu. Na sjeveru se nalazi velika nizina rijeke Po i njenih pritoka koji se spuštaju s Alpa, Apenina i Dolomita.
Najveći vrh Italije je Monte Bianco (Mont Blanc) koji ima 4 810 m. Italija ima poznata tri vulkana: Vezuv kod Napulja, Etna na Siciliji (aktivni vulkan) i Stromboli.
Italija je znamenita zbog svoje umjetnosti, spomenika i kulture. Od brojnih spomenika najpoznatiji su Kosi toranj u Pisi i Coloseum u Rimu.
Italija je poznati proizvođač riže i vina, te je uz Španjolsku jedan od najvećih proizvođača maslinovog ulja u svijetu.
Glavni grad Italije je Rim, kojeg su utemeljili braća Romul i Rem, koje je, prema legendi, odgojila vučica.
Italija je poznata i po slavnoj talijanskoj kuhinji (pizza, špageti) te po modi, vinu, operi, dizajnu itd. Italija se sastoji od 20 regija koje obuhvaćaju 10...