Riblji restorani Makedonija
Za razliku od konobe koja nudi tradicionalnu domaću gastronomiju-hranu i vino, riblji restorani nude bogatu ponudu raznih ribljih specijaliteta pripremljenih na razne načine, uz fina desertna vina. Tako se u ribljem restoranu pripremaju kuhani i prženi specijaliteti od svježe ribe, lignji i hobotnica, do raznih vrsta školjki pripremljenih na različite načine. Sve više riblji restorani zapošljavaju šefove kuhinja majstore gastronomije, specijalizirane za riblje specijalitete, koji se pripremom i serviranjem jela razlikuju, pa je tako i popularnost i posjećenost ribljeg restorana zasluga šefa kuhinje i njegovog umijeća.
Geografski, Makedonija zauzima strateški položaj i centralno mjesto na Balkanu. Smještena je na povrsini od 25.713 km2. i sa populacijom od 2.015.000 stanovnika. Glavni grad Makedonije je Skopje. Skopje je moderan grad, ekonomski, kulturan i industrijeski centar Makedonije. Mnoštvo trgovačkih centra, hoteli, restorani, noćni lokali, kazališta, samo su dio Skopja, koji živi kao i sve druge svjetske metropole. Makedonija se dijeli na regije: Centralna Makedonija, Istočna Makedonija i Zapadna Makedonija. Makedonija obiluje sa puno šuma, pašnjaka i obradivim površinama. Najduza rijeka je Vardar, sa svojim 388 km od kojih 301 km prolaze kroz Makedoniju. Jezera su isto tako dio Makedonske nacionalane ljepote. U ljeti, Ohridsko Jezero, Prespansko jezero i Dojransko jezero privlače mnogo turista. Ne samo u ljeti, ali ova mala gostoljubiva zemlja nudi vrlo dobre zimske rekreativne centre i u zimi, kao Pelister, Sar Planina, Bistra i Mavrovo. Makedonija je zemlja raznih narodnosti i religija, pa se zbog svoje bogate povijesti i mješanju raznih kultura može pohvaliti bogatom kulturnom baštinom. Makedonija je bila oko 500 godina pod tuskom okupacijom. Nakon Balkanskih ratova (1912-1913), teritorij Makedonije bio je podijeljen između...