...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Vrsar

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Vrsar, Aktivni turizam Vrsar, Kulturni turizam Vrsar kao i za Gastronomija Vrsar, Noćni život Vrsar, Transferi Vrsar.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Vrsar

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Vrsar ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Na zapadnoj obali Istre, na samo 9km udaljenosti od grada Poreča u blizini ušća u Limski kanal, smjestilo se malo ribarsko i turističko mjesto Vrsar.

Područje Vrsara bilo je nastanjeno i u prethistorijsko doba, o čemu svjedoče i tragovi paleolitske kulture pronađene u spilji Sv.Romualda nad Limom. Histri su bili prvi znani stanovnici ovog dijela istarskog poluotoka, a uz stočarstvo i ratarstvo bavili su se i pomorskom trgovinom istarskog kamena i jantara s Grcima. Iz rimskog doba sačuvani su ostaci ljetnikovca i mozaika, a gradska vrata i mnogi drugi kulturno povijesni spomenici potječu iz XIII. st. U srednjem vijeku Vrsar je bio sjediše u kojem su plemenitaši i biskupi imali svoje posjede. Kao najznačajniji svjedok bogate povijesti treba spomenuti utvrdu Kaštela ograđenog starim zidinama na vrhu brdašca. Od interesantnih zanimljivosti zgodno je spomenuti da je i Giacomo Casanova posjećivao Vrsar. Starogradska jezgra smještena je na brežuljku sa kojeg se pruža predivan pogled na vrsarski arhipelag koji broji 1...

 

Vrsar - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda