...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Brod na Kupi

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Brod na Kupi, Aktivni turizam Brod na Kupi, Kulturni turizam Brod na Kupi kao i za Gastronomija Brod na Kupi, Noćni život Brod na Kupi, Transferi Brod na Kupi.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Brod na Kupi

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Brod na Kupi ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Na samoj granici sa Slovenijom, smješten u plodnoj i slikovitoj dolini rijeke Kupe uz njezin gornji tok na obroncima visokih goranskih planina smjestio se Brod na Kupi.

Središtem mjesta dominira dvorac (kaštel) Zrinskih. Trokatna građevina kvadratnog tloctra datira iz 1651.g. a bila je opasana zidinama koje su danas orušene. Pretpostavlja se da je kaštel sagrađen na ostacima prijašnjeg iz 1577.g.

U neposrednoj blizini smještena je župna crkva Sv. Marije Magdalene sagrađena u baroknom stilu 1670g. No prepoznatljivi barokni stil izgubila je tijekom II svj. rata  paljenjem i djelomičnim rušenjem.

U povijesnim zapisima Brod na Kupi se spominje kao ribarski gradić zbog rijeke bogate raznim vrstama slatkovodne ribe. I danas je mjesto poznato kao ribolovno, lovno te općenito turističko odredište. Osim za ribolov rijeka Kupa idealna je za kajak, kanu, rafting.  Osim aktivnosti vezanih uz samu rijeku  Brod na Kupi idelana je polazišna točka za planinarenje, vožnju biciklom po okolici, jahanje te razne izlete. Svjež zrak, bogata flora i fauna su...

 

Brod na Kupi - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda