...
 
 

Gastronomija Nacionalni park Plitvička jezera

 
 
 

Gastronomija i kulinarski turizam savršen su način za upoznavanje kulture, tradicije i lokalnih okusa. Otkrij nezaboravna gastronomska iskustva kroz degustacije vina, kulinarske radionice, ture ulične hrane i vrhunske večere.

Na našoj platformi možeš jednostavno rezervirati gastronomske ture i radionice online, s provjerenim domaćinima i dostupnošću u stvarnom vremenu. Bilo da tražiš autentičnu školu kuhanja ili ekskluzivno kušanje vina, ovdje ćeš pronaći savršen izbor.

Gastronomski turizam vodi te u srce destinacije – kroz njenu hranu i običaje. Posjeti lokalne tržnice, kušaj domaća jela ili sudjeluj u turama koje vode profesionalni chefovi.

Usporedi recenzije, provjeri dostupnost i rezerviraj svoje gastronomsko putovanje već danas. Neka svaki zalogaj postane nova kulturna priča!

Nacionalni park Plitvička jezera proglašeni su 1949. god. i to je najstariji i najveći hrvatski nacionalni park. Pod zaštitom UNESCO-a su od 1979. god. Nalaze se između Male Kapele i Plješevice u Lici. Plitvička jezera su jedinstveni prirodni fenomen - 16 živopisnih jezera koja su međusobno spojena brojnim sedrenim slapovima. Dijele se na gornja jezera (12) i donja jezera (4). Najviše jezero je Prošćansko jezero na 639 m, a najniže jezero je Novakovića Brod na 503m. Gornja jezera su okružena bujnom šumom i međusobno povezana brojnim slapovima, a donja su manja i plića, uz manje bujnu vegetaciju. Vode jezera slijevaju se nakon slapa Sastavci na donjim jezerima u rijeku Koranu u koju se ulijeva i potok Plitvice, padajući s visine od 76m radeći Veliki slap. Klima je planinska, a najbolje vrijeme za posjet Nacionalnom parku su ljetni mjeseci, premda i zimi pružaju nezaboravnu sliku sa zaleđenim slapovima. Najveće jezero je Kozjak, a temperatura vode ljeti je i 24°C. Plitvička jezera su bogata ribom i rakovima, a ribolov je moguć samo na određenim mjestima, uz posebnu dozvolu.
Uprava Nacionalnog parka Plitvička...

 

Gastronomija Nacionalni park Plitvička jezera Ponuda