...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Gospić

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Gospić, Aktivni turizam Gospić, Kulturni turizam Gospić kao i za Gastronomija Gospić, Noćni život Gospić, Transferi Gospić.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Gospić

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Gospić ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

U središtu Like, na zaravni uz rijeku Novčicu smješten je grad Gospić. Grad je gospodarsko, društveno, kulturno i sportsko središte Ličko - Senjske županije.

Područje Gospića i njegove okolice naseljeno je još od prapovijesti, a dokaz tome su mnogobrojni arheološki nalazi. Kroz ovaj grad su prošli mnogi narodi i vladari koji su ostavili upečatljiv trag i na današnji razvoj grada Gospića. Ime grada prvi put se spominje 1604. godine, a ime je dobilo od latinske riječi " Hospitium", što znači konačište, svratište.

Područje grada predstavlja izrazito vrijedan ekološki prostor koji danas ima izniman značaj. Najveća vrijednost mu je neonečišćeno tlo, što pruža proizvodnju ekološki zdrave hrane. Područje grada Gospića je pretežno stočarsko-ratarski kraj.

U starogradskoj jezgri nalazi se jedna od najpoznatijih kipova u Gospiću, kip djevojke nazvane Marta, koji je postavljen u znak sjećanja na uvođenje vodovoda. U okolici Gospića se nalaze dvije park šume: Jasikovac i Vujnovića brdo gdje je osnovan i najstariji teniski klub u Hrvatskoj.

Zahvaljujući pogodnom...

 

Gospić - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda