...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Hvar

 

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Hvar, Aktivni turizam Hvar, Kulturni turizam Hvar kao i za Gastronomija Hvar, Noćni život Hvar, Transferi Hvar.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Hvar

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Hvar ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Grad Hvar se smjestio na zapadnoj obali istoimenog otoka, u slikovitoj uvali.  Pozicija grada na južnoj, sunčanoj strani svijeta sa preko 2700 sunčanih sati godišnje priskrbila mu je titulu nasjunčanijeg grada Hrvatske.

Svoje ime grad je dobio od grčkog naziva za otok Hvar - Pharos. Nalazi se na mjestu nekadašnjeg Starog Grada od kojega je u 13. st. preuzeo titulu otočkog središta. U srednjem vijeku grad Hvar je bio važna luka koja je pružala zaštitu mnogim brodovima i brodicama za olujna vremena. 

Grad Hvar je skriveni vremenski dragulj koji očarava svojom rivom, sedam stoljeća starim zidinama i tvrđavom te  najvećim trgom u Dalmaciji. Tu se nalazi i najstarije kazalište u Europi otvoreno 1612. g.

Mediteranska priroda, kulturno-povijesna baština i ljubazni domaćini  su ono što gradu Hvaru daju poseban šarm.

Grad je turističko središte otoka te jedno od najomiljenijih turističkih odredišta na području dalmatinske rivijere. Turistička djelatnost bilježi 130 godišnju tradiciju. Mještani su okrenuti turizmu pa je u skladu s time i turistička...

 

Hvar - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda