...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Otok Hvar

 

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Otok Hvar, Aktivni turizam Otok Hvar, Kulturni turizam Otok Hvar kao i za Gastronomija Otok Hvar, Noćni život Otok Hvar, Transferi Otok Hvar.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Otok Hvar

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Otok Hvar ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Otok Hvar je najduži otok na Jadranu i smjestio se između otoka Brača, Visa, Korčule i poluotoka Pelješca i Makarskog primorja. Pred zapadnim djelom južne obale su Pakleni otoci.
Najveći broj naselja razvio se oko plodnog Velog polja, a veća naselja leže uz obalu; Hvar, Stari grad, Jelsa, Vrboska. Sva naselja povezana su sa cestom, a otok je povezan sa kopnom trajektnim linijama. Najvažnije grane su turizam, poljodjelstvo (vinogradi, masline, smokve, ružmarin, lavanda), ribarstvo i stočarstvo.
Otok Hvar je naseljen od ranog neolita, a Grci su tu osnovali koloniju Faros. Oko 235. g.pr. Krista otok Hvar ulazi u sklop ilirske države kralja Argona, a kasnije dolazi pod vlast Rima. Zbog različitih vladavina, a svaka je ostavila svoj trag, otok Hvar je poseban i ističe se bogatom poviješću i kulturnom baštinom. Danas je, otok Hvar, s gradom Hvarom i ostalim mjestima jedno od turistički najrazvijenijih i najpoznatijih odmorišnih središta u Hrvatskoj. Privatni smještaj, apartmani i pansioni, vile, hoteli uklopili...

 

Otok Hvar - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda