...
 
 

Transferi Otok Hvar

Turistički transferi podrazumjevaju putovanje s jednog mjesta na drugo,često je to polazak od doma do željenog turističkog odredišta. Putničke agencije nude razne ponude vezane za prijevoz turista, pa su svoju ponudu proširili turističkim ponudama koje su često van granica njihovih uobičajenih područja transfera. Turistički transferi često traju duže od jednog dana, pa je cilj putnike zadovoljit u području zabave, hrane i pića, te opće ugodnosti tijekom putovanja.

Otok Hvar je najduži otok na Jadranu i smjestio se između otoka Brača, Visa, Korčule i poluotoka Pelješca i Makarskog primorja. Pred zapadnim djelom južne obale su Pakleni otoci.
Najveći broj naselja razvio se oko plodnog Velog polja, a veća naselja leže uz obalu; Hvar, Stari grad, Jelsa, Vrboska. Sva naselja povezana su sa cestom, a otok je povezan sa kopnom trajektnim linijama. Najvažnije grane su turizam, poljodjelstvo (vinogradi, masline, smokve, ružmarin, lavanda), ribarstvo i stočarstvo.
Otok Hvar je naseljen od ranog neolita, a Grci su tu osnovali koloniju Faros. Oko 235. g.pr. Krista otok Hvar ulazi u sklop ilirske države kralja Argona, a kasnije dolazi pod vlast Rima. Zbog različitih vladavina, a svaka je ostavila svoj trag, otok Hvar je poseban i ističe se bogatom poviješću i kulturnom baštinom. Danas je, otok Hvar, s gradom Hvarom i ostalim mjestima jedno od turistički najrazvijenijih i najpoznatijih odmorišnih središta u Hrvatskoj. Privatni smještaj, apartmani i pansioni, vile, hoteli uklopili su se u sadržaj svakog mjesta.
Grad Hvar je smješten na južnoj obali u uvali pred kojom su Pakleni...

 

Transferi Otok Hvar Ponuda