...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Otok Pag

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Otok Pag, Aktivni turizam Otok Pag, Kulturni turizam Otok Pag kao i za Gastronomija Otok Pag, Noćni život Otok Pag, Transferi Otok Pag.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Otok Pag

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Otok Pag ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Otok Pag je jedan od najvećih hrvatskih otoka (285 km2) i često je podvrgnut udarima velebitske bure. Najveći dio otoka Paga je kamenjar koji služi za ispašu ovaca, od čijeg se mlijeka pravi čuveni paški sir, a manji dio čine udoline u kojima se uzgaja vinova loza i masline. Otok Pag je smješten u sjevernoj Dalmaciji i proteže se uz Jadransku obalu. Karakteristično za otok Pag je njegov reljef koji je večinom kamenjar, a samo su manje površine pod makijom. Danas turistički razvijen, otok Pag nudi slikovite uvale i plaže, bogata lovišta, glasoviti paški sir, nadaleko poznatu pašku čipku i vrijedne spomenike. Glavna mjesta na otoku Pagu su grad Pag, Novalja, Lun, Caska, Dinjiška, Košnjun, Mandre, Metajna, Potočnica, Povljana, Šimuni, Žigljen, Kustići, Zubovići i ostala manja mjesta.
Grad Pag je luka i ekonomsko središte otoka Paga. Leži na jugoistočnoj obali istoimenog zaljeva, gdje zaljev prelazi u plitko slano jezero (Paške solane). U srednjem vijeku zbog svojih solana otok Pag...

 

Otok Pag - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda