...
 
 

Gastronomija Otok Pag

Gastronomija i kulinarski turizam savršen su način za upoznavanje kulture, tradicije i lokalnih okusa. Otkrij nezaboravna gastronomska iskustva kroz degustacije vina, kulinarske radionice, ture ulične hrane i vrhunske večere.

Na našoj platformi možeš jednostavno rezervirati gastronomske ture i radionice online, s provjerenim domaćinima i dostupnošću u stvarnom vremenu. Bilo da tražiš autentičnu školu kuhanja ili ekskluzivno kušanje vina, ovdje ćeš pronaći savršen izbor.

Gastronomski turizam vodi te u srce destinacije – kroz njenu hranu i običaje. Posjeti lokalne tržnice, kušaj domaća jela ili sudjeluj u turama koje vode profesionalni chefovi.

Usporedi recenzije, provjeri dostupnost i rezerviraj svoje gastronomsko putovanje već danas. Neka svaki zalogaj postane nova kulturna priča!

 
 

Otok Pag je jedan od najvećih hrvatskih otoka (285 km2) i često je podvrgnut udarima velebitske bure. Najveći dio otoka Paga je kamenjar koji služi za ispašu ovaca, od čijeg se mlijeka pravi čuveni paški sir, a manji dio čine udoline u kojima se uzgaja vinova loza i masline. Otok Pag je smješten u sjevernoj Dalmaciji i proteže se uz Jadransku obalu. Karakteristično za otok Pag je njegov reljef koji je večinom kamenjar, a samo su manje površine pod makijom. Danas turistički razvijen, otok Pag nudi slikovite uvale i plaže, bogata lovišta, glasoviti paški sir, nadaleko poznatu pašku čipku i vrijedne spomenike. Glavna mjesta na otoku Pagu su grad Pag, Novalja, Lun, Caska, Dinjiška, Košnjun, Mandre, Metajna, Potočnica, Povljana, Šimuni, Žigljen, Kustići, Zubovići i ostala manja mjesta.
Grad Pag je luka i ekonomsko središte otoka Paga. Leži na jugoistočnoj obali istoimenog zaljeva, gdje zaljev prelazi u plitko slano jezero (Paške solane). U srednjem vijeku zbog svojih solana otok Pag, uzrok žestokih svađa između Raba i Zadra. Sasvim normalno je šetajući gradom Pagom vidjeti stare žene kako izrađuju poznatu Pašku...

 
 

Gastronomija Otok Pag Ponuda