...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Jahorina

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Jahorina, Aktivni turizam Jahorina, Kulturni turizam Jahorina kao i za Gastronomija Jahorina, Noćni život Jahorina, Transferi Jahorina.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Jahorina

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Jahorina ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

U jugoistočnom dijelu države, na samo 28km udaljenosti od glavnog grada Sarajeva, na planinskom masivu dužine 30km ispod najvišeg vrha Ogorjelice-1916m/nv smjestila se Jahorina-Olimpijski skijaški centar.
1984. g. Jahorina je imala čast da ugosti neke od disciplina Zimskih Olimpijskih igra koje su se održavale u Sarajevu. U rasponu od 1300-1800 m/nv prostire se ukupno 20 km skijaških staza različite težine a 4 ski lifta i 4 dvosjeda brinu se za prijevoz skijaša. Zbog izuzetno specifične klime, koja je spoj one mediteranske i kontinentalne, Jahorina zimi predstavlja raj za skijaše na kojemu je moguće istodobno uživati u skijanju na debelom pokrivaču snijega tako i u sunčanom i vedrom vremenu. Osim skijaša u blagodatima Jahorine uživati će i sanjkaši, boarderi, freerideri i ljubitelji skijaškog trčanja. Poseban ugođaj doživljava se kod noćnog skijanja i sanjkanja po stazi Poljice. Skijašku opremu moguće je iznajmiti direktno na skijalištu a postoji i usluga ski-servisa ukoliko donosite vlastitu opremu. Umorite li se od raznih aktivnosti na snijegu...

 

Jahorina - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda