Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Regija Sarajevo

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Regija Sarajevo, Aktivni turizam Regija Sarajevo, Kulturni turizam Regija Sarajevo kao i za Gastronomija Regija Sarajevo, Noćni život Regija Sarajevo, Transferi Regija Sarajevo.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Regija Sarajevo

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Regija Sarajevo ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Županija Sarajevo se nalazi u istočnom dijelu Bosne i Hercegovine, površine 1276,9 km2. Čine je općine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Vogošća, Hadžići,Ilijaš i Trnovo, sa ukupno oko 391.000 stanovnika.
Županija Sarajevo obiluje izvanrednim prirodnim ljepotama planina, rijeka i plodnih dolina, ali njegovo najveće bogatstvo su ljudi otvorena srca. Kultura zajedničkog življenja ovdje traje od prapovijesti, antike, srednjeg vijeka, preko osmanskog i austrougarskog perioda, do današnjih dana. Nigdje u Europi ne postoji tako bogata i raznovrsna prirodna, povijesna i kulturna baština, sa brojnim povijesno-kulturnim spomenicima, a ujedno i atraktivnim turističkim lokacijama. Među njima se ističu antičko naselje - aqua sulfati na Ilidži, neolitsko naselje Butmir, srednjovjekovno groblje Zgošća u Vogošći, srednjovjekovno groblje u Trnovu, Velika aleja od Ilidže do Vrela Bosne, pećina Bijambare, vodopad Skakavac, jezera na Treskavici, te brojna druga zanimljiva turistička mjesta. Područje Bijambara se nalazi na krajnjim sjevero-istočnim padinama Sarajevske regije i općine Ilijaš. Na relativno malom prostoru postoji pet špilja, od kojih...

 

Regija Sarajevo - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda