...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Skijališta Bosna i Hercegovina

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Skijališta Bosna i Hercegovina, Aktivni turizam Skijališta Bosna i Hercegovina, Kulturni turizam Skijališta Bosna i Hercegovina kao i za Gastronomija Skijališta Bosna i Hercegovina, Noćni život Skijališta Bosna i Hercegovina, Transferi Skijališta Bosna i Hercegovina.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Skijališta Bosna i Hercegovina

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Skijališta Bosna i Hercegovina ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Kao zemlja koja ima umjereno kontinentalnu klimu, s hladnim zimama i toplim ljetima, te reljefnim obilježjima koja su okarakterizirana planinama i visokim kršem, te mnogobrojnim pašnjacima i livadama na visokim nadmorskim visinama, Bosna i Hercegovina je država koja je prepoznala mogućnosti razvoja zimskog turizma na vlastitom području.
Većina skijaških centara smjestilo se u središnjem dijelu džave pa sve do istočnih i jugoistočnih djelova. Tu se naime nalaze planinski masivi dinarskog podrijetla koji su pogodni za razvoj zimskog turizma a time i skijaških centara.
Najpoznatija skijališta Bosne i Hercegovine smjestila su se u blizini poznatih gradova: Sarajeva (Jahorina, Bjelašnica i Igman), Mostara (Kupres) te Travnika i Zelenice (Vlašić).
Svoj najznačajniji procvat imala su skijališta u okolici Sarajeva-Jahorina, Bjelašnica i Igman, za vrijeme Zimskih Olimpijskih Igara koje su se 1984.g. održavale u Sarajevu. Staze nemaju značajnu dužinu no njihova pozicija i priroda koja ih okružuje, pristupačne cijene i ljubazni domaćini, više su nego dovoljan razlog zbog kojih su skijališta u BiH...

 

Skijališta Bosna i Hercegovina - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda