Kineski restorani Hrvatska
U sve bogatiju turističku ponudu uvrštavaju se svjetske gastronomske kuhinje, tako se u kineskim restoranima poslužuju jela takozvane kineske kuhinje što je zajednički naziv za sve kuhinje naroda koji žive u Kini, a često i u drugim zemljama istočne i jugoistočne Azije. Karakterizira ju zahtjevno pripremanje hrane koje je gotovo umjetnost, a sastoji se od glavne hrane koja je izvor ugljikohidrata ili škroba, obično riža, rezanci, a prate ih jela od povrća, ribe, mesa i drugih namirnica, a hrana se prije kuhanja reže na veličinu zalogaja. Ovakav način pripreme jela drugačiji je od zapadnjačkih kuhinja u kojima je uglavnom meso glavno jelo. Glavni pribor za jelo su kineski štapići, dok se žlica koristi samo za juhu. Kineski restorani prilagodili su posluživanje pribora zapadnjačkom načinu života, iako se tradicionalno nož smatra oružjem i nepristojno je da gost sam reže hranu. Recepti kineske kuhinje vrlo su specifični po jakim kontrastima okusa kao što su slatko-kisele ili slatko-ljute kombinacije okusa. Okusi se kreiraju mnogobrojnim začinima kao što su papar, chili paprike, kikiriki, gljive, sezamovo ulje, sojin umak, đumbir, šećer, ocat, a velika pažnja se posvećuje i ukrašavanju jela i tanjura. Posebno zanimljivo izgleda posluživanje jela sa mnoštvom umaka i egzotičnih začina koji nadopunjuju okuse jer se sol uopće ne koristi. U kineskim restoranima poslužuju se razni čajevi koji su i najpopularnije piće u Kini, a svakodnevno se konzumira uz različite prigode.
Hrvatska je jedinstvena, ne samo zbog svog kristalno čistog i plavog mora, nego i zbog tisućgodišnjeg niza kultura koje su se smjenjivale i katkad stapale na ovim prostorima. Od razvedene obale sa otocima do unutrašnjosti Hrvatske sa nizinama, livadama do planina ispresijecanih rijekama i jezerima, u Hrvatskoj svatko može pronaći svoje mjesto za odmor. Hrvatska ima turističku tradiciju dugu gotovo stoljeće i pol. Posljedljih 10 godina ulaganja u jadransku obalu i njezino uljepšavanje stvorila su povlašteno odredište za jedriličare u čarobnom okružju. Hrvatska se regionalno dijeli na: Centralna Hrvatska, Slavonija i Baranja, Istra, Kvarner, Gorski kotar i Lika, Sjeverna Dalmacija, Srednja Dalmacija i Južna Dalmacija. Svaka regija ima svoje posebnosti i izdavaja se među ostalima.
U Centralnoj Hrvatskoj veliki utjecaj na arhitekturu imalo je razdoblje baroka tako da se stari, ladanjski dvorci ističu u prostranim ravnicama. U mnogim agroturizmima iskušat ćete tradicionalnu kuhinju, a također pronaći i ugodan kako privatni smještaj tako i hotelski smještaj. U Centralnoj Hrvatskoj svakako treba istaknuti Zagreb, glavni grad Hrvatske. Okolno područje je puno sela okruženih vinogradima i oranicama kao i povijesnih dvoraca nekadašnjeg...