...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Nacionalni park Krka

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Nacionalni park Krka, Aktivni turizam Nacionalni park Krka, Kulturni turizam Nacionalni park Krka kao i za Gastronomija Nacionalni park Krka, Noćni život Nacionalni park Krka, Transferi Nacionalni park Krka.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Nacionalni park Krka

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Nacionalni park Krka ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Krka teče dužinom od 75 km, od živopisnog izvora kraj Knina, pa sve do Jadranskog mora, u koje se ulijeva kod Šibenika. Kao prirodna granica između Sjeverne Dalmacije i Srednje Dalmacije, Krka je na ograncima Dinarida izdubila vapnenačku zaravan stvarajući prirodne slapove i pregrade.
Nacionalni park Krka proglašen je 1985. god. Rijeka Krka je krški fenomen, koja, probijajući se prema moru, oblikuje brojna jezera, slapove i brzace. Nacionalni park Krka prostire se na površini od 142,2 km2. a od toga vodene površine pokrivaju 25,6 km2. Rijeka Krka nastala je od većih potoka, koji su se kod Knina spojili u jedan riječni tok. Krka je bogata manjim i večim slapovima. Devet kilometara nizvodno od Knina je 20m visoki slap Bilušić, slijedi Brljan 15m, Manojlovac 52m i Roški slap 25m. Na otoku Visovcu na istoimenom jezeru koji se nalazi između dva najljepša slapa - Roški slap i Skradinski buk - nalazi se franjevački samostan s vrijednom knjižnicom. Skradinski buk su živopisni...

 

Nacionalni park Krka - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda