...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Nacionalni park Paklenica

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Nacionalni park Paklenica, Aktivni turizam Nacionalni park Paklenica, Kulturni turizam Nacionalni park Paklenica kao i za Gastronomija Nacionalni park Paklenica, Noćni život Nacionalni park Paklenica, Transferi Nacionalni park Paklenica.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Nacionalni park Paklenica

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Nacionalni park Paklenica ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Nacionalni park Paklenica nalazi se zaleđu Starigrada i obuhvaća dva kanjona: Veliku Paklenicu i Malu Paklenicu. Nacionalni park Paklenica obuhvaća površinu od 3617 ha i veličanstven je krški fenomen. Paklenica je samo jedan mali dio najzanimljivije hrvatske planine Velebita, ali jedan od najvažnijih i prirodnim obilježjima najbogatijih. Velika Paklenica odvojena je 500m visokom zaravni od Male Paklenica koja je duga 7 km. Kroz Veliku Paklenicu teče potok i dug je oko 10 km. Strme strane kanjona visoke su i do 400m. U klancu Velike Paklenice najveća je stijena Anica-kuk (400m), poznata alpinistička točka u Hrvatskoj. Ima nekoliko špilja, od kojih je napoznatija Manita Peć koja je duga 175 m. Špilja Manita peć uređena je za posjet, a odlikuje je bogatstvo siga (visoke do 20m) i velikih podzemnih prostora (dvorana dugačka 65m, široka 40m, visoka 32m). Uz potok Veliku Paklenicu vodi put do sela Parići i preko velebitskog sedla Buljma izbija na Medak.
Kao što visinski raspon uvjetuje floru i vegaticiju...

 

Nacionalni park Paklenica - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda