...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Petrovac

 

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Petrovac, Aktivni turizam Petrovac, Kulturni turizam Petrovac kao i za Gastronomija Petrovac, Noćni život Petrovac, Transferi Petrovac.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Petrovac

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Petrovac ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Petrovac je staro naselje, nastalo na raskrižju cesta koje vode prema Budvi, Baru i prema Skadarskom jezeru i Podgorici. Petrovac je udaljen od Budve 18k. Danas je Petrovac mirno i atraktivno turističko mjesto sa pješčanim plažama.  Petrovačka plaža  spada u zaštičene prirodne rezervate. Pješčana plaža je duga oko 600m, jedna od najposjećenijih na Budvanskoj rivijeri. Posebnu draž joj daju otočići Katič i Sveta Nedjelja, koji su izazov za ljubitelje ronjenja. Uz plažu su se smjestili brojni kafići, restorani.. 500m od Petrovca udaljena je plaža Lučice, koja je duga 220m i ima oblik malog zaljeva, pogodna za dijecu jer je plitka, pješčana je i na obali i na morskom dnu, te okružena šumom borova i čempresa.

Petrovac je nastao u rimsko doba, i pretpostavlja se da je bio jedna od stanica na rimskom putu po Jadranskoj obali. Iz tog perioda ostala su dva rimska mozaika u mjestu Mirište. Ispred Petrovca je mali otočić Katič sa crkvicom Sv. Nedjelja, koju je sagradio moreplovac...

 

Petrovac - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda