...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Skijališta Slovenija

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Skijališta Slovenija, Aktivni turizam Skijališta Slovenija, Kulturni turizam Skijališta Slovenija kao i za Gastronomija Skijališta Slovenija, Noćni život Skijališta Slovenija, Transferi Skijališta Slovenija.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Skijališta Slovenija

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Skijališta Slovenija ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Gledano geografski Slovenija je djelomično Alpska zemlja i kao takva je obdarena velikim planinskim lancima koji se protežu na više slovenskih regija na kojima se razvio i još uvijek razvija zimski turizam, posebno skijanje. Najznačajniji lanci su Julijske Alpesa najvišim vrhom Triglavom (2864m/mv) na sjevero-zapadu Slovenije i Kaminsko-Savinjske Alpe sa najvišim vrhom Grintovec (2558m/nv) na sjeveru. Poznati su i planinski masivi Karavanke na sjeveru i Pohorje u okolici Maribora.
Prosječna nadmorska visina slovenskih skijališta je 1000-1900m, a prosjek duljine skijaških staza po skijalištu je oko 20km.
Slovenija ima petnaestak poznatijih skijaških centara raspoređenih u sjevernijim regijama:sjeverni dio Primorske in Notranjske Kraske, Gorenjska, sjeverni dio Ljubljanske okolice te Štajerske.
Primorska i Notranjska Kraska imaju skijalište na samon sjeveru, to je skijalište Kanin-Bovec jedino skijalište čije se skijaške staze nalaze na više od 2000m visine te Cerko.
Gorenjska kao regija obiluje skijalištima od kojih su najznacajnija ona u Kranjskoj Gori, te Kobla i Vogel.
Susjedna regija Ljubljana i njezina okolica...

 

Skijališta Slovenija - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda