...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Strumica

 

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Strumica, Aktivni turizam Strumica, Kulturni turizam Strumica kao i za Gastronomija Strumica, Noćni život Strumica, Transferi Strumica.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Strumica

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Strumica ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Strumica se nalazi u jugoistočnoj regiji Makedonije. Sa oko 100 000 stanovnika, Strumica je jedno od najvažnijih kulturnih i ekonomskih centra u Makedoniji.
Ime je dobila po čistom zvjezdanom nebu iznad nizine Strumice koje se u staro doba nazivala Astraion (Grad Zvijezda). Strumica je poznata i po tvrđavi Carskoj kuli koja se nalazi iznad Strumice. U okolici Strumice se uzgaja mak, pamuk, duhan, sezam i anis, rijetke biljke koje se koriste za izradu poznatok Makedonskog viskija - Mastika.
Crkva Sv. Leontiusa iz 11. stoljeća najpoznatiji je povijesna građevina u Strumici. Mještani je nazivaju Vodocha, što znači "vadi oči". Legenda kaže da je je tu 14 000 vojnika oslijepio bizantski car Basil II.
Strumica je također poznata po tradicionalnom karnevalu.

 

Strumica - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda