...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Terme Bled

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Terme Bled, Aktivni turizam Terme Bled, Kulturni turizam Terme Bled kao i za Gastronomija Terme Bled, Noćni život Terme Bled, Transferi Terme Bled.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Terme Bled

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Terme Bled ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Slovenija ima samo jedan otok, koji je, sa svojim specificnim odlikama, atraktivniji od nekih svjetskih arhipelaga. U zaklonu živopisnih planina, otok dominira nasred jezera alpskog podrijetla. Sa svojim šarmom otok je već stoljecima simbol mjesta u koje se rado vraćaju gosti iz cijelog svijeta. To se mjesto zove Bled.

Na otoku nasred jezera slovenski su pretsci štovali Živu, staroslavensku božicu ljubavi i plodnosti. Kasnije je otok bio meta hodočasnika koji su posjećivali crkvz Svete Marije. Prije tisuću godina, 10. 04.1004., zona Bleda spominje se po prvi puta: sv. Car Henrik II poklonio ga je svojedobno biskupu Brixenu. U srednjem vijeku zona Bleda napredovala je zahvaljujući hodočasnicima, a u 19 stoljeću hodočasnike zamjenjuju prvi turisti. Švicarac Arnoldo Rikli otkrio je Bled i njegov značaj termalne destinacije-zahvaljujući klimi i ljekovitim karakteristikama njegovih voda. Lokalno stanovništvo je kasnije nadopunilo tu primarnu ponudu smještaja uvevši ponudu usluga i tretmana vezanih uz prirodnu hidroterapiju. Bled je već početkom 20 stoljeca bila predivno ljetovalište Austrijskog carstva...

 

Terme Bled - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda