...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Vela Luka

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Vela Luka, Aktivni turizam Vela Luka, Kulturni turizam Vela Luka kao i za Gastronomija Vela Luka, Noćni život Vela Luka, Transferi Vela Luka.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Vela Luka

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Vela Luka ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Vela Luka se smjestila na zapadnoj obali otoka Korčule, u duboko uvučenom prostranom ili slikovitom zaljevu. Vela Luka je najveće mjesto na otoku i broji oko 5000 stanovnika. Upravo Vela Luka slovi kao jedna od najzaštićenijih luka na Jadranu. Njezina se ljepota očituje u razvedenoj obali s mnoštvom otočića i uvala te okolnim brežuljcima koji se blago uzdižu iznad mjesta obraslih borovima, vinogradima, maslinicima i smokvama.

Povijest Vele Luke seže sve do mlađeg kamenog doba. Iz tog su razdoblja naime pronađeni  u Velikoj Spili, pećini iznad Vele Luke, dokazi koji potvrđuju daje mjesto bilo nastanjeno već tada. Pretpostavlja se daje upravo ovdje bila smještena grčka kolonija u V.st. prije Krista te Rimljani. U srednjem vijeku Vela Luka je bilo mjesto na kojem su plemići i knezovi gradili svoje kaštele, a kao grad se spominje u XV.st. Krajem XVIII. st. Vela Luka se počela formirati i razvijati kao gradić, da bi do danas stekao ugled jednog od najpoznatijih gradića na Jadranu.

Kulturna...

 

Vela Luka - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda