Vegetarijanski restorani
Gastronomska ponuda proširila se i na vegetarijanske restorane, kojima su karakteristika prehrana bez mesa, odnosno životinjskih proizvoda, kao što je teletina, svinjetina i piletina. Motivi za vegetarijanstvo su mnogi; izbjegavanje nanošenja boli životinja, vjerska praksa, briga za vlastito zdravlje, prakticiranje yoge i prihvaćanje New age filozofije. Pravilno isplanirana vegetarijanska prehrana obiluje namirnicama visoke nutritivne, a male energetske vrijednosti. Tradicionalno vegetarijanska su singapurska i indijska kuhinja. Singapurska gastronomija svoja jela temelji na povrću, a indijska jer je zemlja sa najviše vegetarijanaca na svijetu. Dva su jela posebno obilježila indijsku kuhinju – thali i dosa. Thali je pladanj s više različitih jela, ovisno o regiji, uz obavezan dodatak riže, povrća i umaka od curryja. Sve se poslužuje u posebnim zdjelicama složenima na istom velikom tanjuru. Dosa je palačinka od rižinoga brašna, a može se puniti raznim kombinacijama povrća, umaka i začina. U vegetarijanskoj gastronomiji upotrebljava se obilje plodova zemlje pripremljenih u obliku raznih kruščića, kuhanog i sirovog povrća i voća posluženih u slijedovima toplih i hladnih salata, tartufi, kuskus, tofu, maslinovo ulje, kapari, namaz od sezama-tahini, juhe, umaci, začini, raskošna povrtna jela oplemenjena okusima currya, papaje, kokosovog mlijeka, agruma i aromatičnih začina uz nezaobilaznu porciju riže. Vefetarijanski restorani turistima predstavljaju sva bogatstva kuhinje u kojoj je važan ne samo dobar okus, nego i reprezentativan izgled.