Aquarium Šibenik

 

Kralja Tomislava 15a, 22000 Šibenik Hrvatska

Tel +385 22 410 258 Mob +385 99 212 5819 Pošalji upit
 
 
 

Informacije

 
 
KategorijaObiteljski sadržaji
Dan polaskaPonedjeljak,Utorak,Srijeda,Četvrtak,Petak ,Subota,Nedjelja
Sezona01.01. - 01.01.

Opis

Aquarium Šibenik je jedinstven doživljaj mora i podmorja za cijelu obitelj. Djeci, roditeljima, bakama i djedama pruža nezaboravno i poučno iskustvo.

Smješten je u kamenoj kući autohtonog dalmatinskog izgleda u staroj gradskoj jezgri, svega 50 metara od katedrale sv. Jakova. Na ukupno 200m 2 nalazi se 20 akvarija s jadranskim i tropskim ribama i biljkama. Pored svakog akvarija postavljen je LED monitor s informacijama o stanovnicima akvarija.
Najatraktivniji među njima je bazen zapremine sedam tisuća litara s morskim psima, ražama i drugim atraktivnim vrstama. Posebnost akvarija je barka veličine 3 metra u kojoj se nalaze ribice, puževi, zvijezde i drugi stanovnici jadranskih plićaka, koje će posjetitelji moći vidjeti i dodirnuti. O štetnom utjecaju čovjeka na život podmorja, posjetitelji će se moći educirati kroz “anti akvarij” – prostor ispunjen otpadom pronađenim na morskom dnu, te informacijama o posljedicama neodgovornog odnosa čovjeka prema moru.

U okviru akvarija nalazi se suvenirnica gdje se mogu kupiti autohtoni suveniri koji su tematikom vezani za more i dalmaciju a izradili su ih velikim dijelom lokalni kreativci.

Cijeli prostor oslikan je air brush tehnikom na način da simulira podmorje, pa posjetitelj prilikom razgledavanja ima dojam da je pod morem.

Imate dodatnih pitanja?