...
 
 
Booking.com Search Attractions

Meksički restoran Hrvatska

 
 

Vrlo su popularni i meksički restorani u kojima se poslužuju meksička jela. Doživljaj meksičke kuhinje izrazito je vizualan, a tanjur obiluje bojama koje potječu od povrća, voća i začina. Ovakva hrana je izrazito ljutog okusa, a čili i paprika nalaze se u gotovo svakom jelu. Osnovne namirnice, poput slatkog kukuruza, čilija i rajčica, potječu od starih civilizacija Maya i Azteka. Na njih se nadovezala španjolska ljubav prema slatkišima, marinadama i umacima. Meksikanci su prvi uzgojili avokado i kukuruz, a ubrzo nakon toga svoju gastronomiju obogaćuju domaćim puranom, mošusnom patkom, srnetinom, prepelicama, golubovima, ribama, rakovima i školjkama. Ondje se također rodila i čokolada. Ove namirnice, zajedno s krumpirom, čilijem, tikvom, rajčicom i grahom, čine osnovu meksičke gastronomije. Vrlo popularno jelo je burito-jelo od pšeničnih tortilla punjenih gotovo bilo kakvim zamislivim nadjevom. Kukuruz je najčešće upotrebljavana namirnica u meksičkoj kuhinji. Cijela zrna kuhaju se u krepkim juhama zvanim pozole. Zrna se samelju u grubo brašno (masa harina) od kojeg se prave tamales, paketići punjeni mesom ili povrćem koji se kuhaju na pari umotani u ljusku kukuruza ili list banane. Ovu kuhinju obilježava i svježe voće i povrće. Zahvaljujući klimatskim uvjetima u Meksiku gotovo svaka jestiva biljka može se negdje uzgojiti u određeno doba godine. Izbor je velik, a kreće se od avokada i manga, do grana kaktusa (opuncija). Peradi i govedine ima u izobilju. Meso se obično pirja ili peče na roštilju, svinjetina je najsočnije meso koje se koristi i probija se u mnoga tradicionalna jela. Morski plodovi su također važni u meksičkoj kuhinji,a  gigantske kozice, morski pas i raža samo su jedne od brojnih egzotičnih vrsta koje se mogu okusiti, obično pečene na roštilju sa paprom i čilijem. U meksičkom restoranu neizostavna je i tekila, alkoholno piće prvobitno napravljeno u okolini Tequile, grada u zapadnoj meksičkoj državi Jalisco. Pravi se od biljke agave i obično sadrži 38-40% alkohola, ali postoje i neke vrste od 43–46% alkohola.

Hrvatska – raznolikost prirode, kulture i smještaja za svaki odmor

 

Hrvatska je zemlja iznimne ljepote – poznata po kristalno čistom Jadranskom moru, tisuću otoka, bogatoj povijesti i raznolikim regijama koje nude savršen odmor za svakoga. Od sjevera do juga, Hrvatska pruža veliki izbor smještaja: hoteli, apartmani, sobe, turistička naselja, kuće za odmor, vile sa bazenom, kampovi i mobilne kućice – sve za opušten i kvalitetan boravak.

 

Raznolike regije Hrvatske

 

U Istri ćete pronaći slikovite gradiće, izvrsnu gastronomiju i brojne agroturizme, dok Kvarner spaja primorje i planine, s otocima poput Krka, Raba i Lošinja. Dalmacija nudi povijesne gradove kao što su Zadar, Šibenik, Split i Dubrovnik, kao i čarobne otoke Hvar, Brač, Korčula i Mljet. U unutrašnjosti, uz plodne ravnice i dvorce, ističe se Zagreb – glavni grad prepun sadržaja i kulture.

...
 

Meksički restoran Hrvatska Ponuda