Meksički restoran Hrvatska
Vrlo su popularni i meksički restorani u kojima se poslužuju meksička jela. Doživljaj meksičke kuhinje izrazito je vizualan, a tanjur obiluje bojama koje potječu od povrća, voća i začina. Ovakva hrana je izrazito ljutog okusa, a čili i paprika nalaze se u gotovo svakom jelu. Osnovne namirnice, poput slatkog kukuruza, čilija i rajčica, potječu od starih civilizacija Maya i Azteka. Na njih se nadovezala španjolska ljubav prema slatkišima, marinadama i umacima. Meksikanci su prvi uzgojili avokado i kukuruz, a ubrzo nakon toga svoju gastronomiju obogaćuju domaćim puranom, mošusnom patkom, srnetinom, prepelicama, golubovima, ribama, rakovima i školjkama. Ondje se također rodila i čokolada. Ove namirnice, zajedno s krumpirom, čilijem, tikvom, rajčicom i grahom, čine osnovu meksičke gastronomije. Vrlo popularno jelo je burito-jelo od pšeničnih tortilla punjenih gotovo bilo kakvim zamislivim nadjevom. Kukuruz je najčešće upotrebljavana namirnica u meksičkoj kuhinji. Cijela zrna kuhaju se u krepkim juhama zvanim pozole. Zrna se samelju u grubo brašno (masa harina) od kojeg se prave tamales, paketići punjeni mesom ili povrćem koji se kuhaju na pari umotani u ljusku kukuruza ili list banane. Ovu kuhinju obilježava i svježe voće i povrće. Zahvaljujući klimatskim uvjetima u Meksiku gotovo svaka jestiva biljka može se negdje uzgojiti u određeno doba godine. Izbor je velik, a kreće se od avokada i manga, do grana kaktusa (opuncija). Peradi i govedine ima u izobilju. Meso se obično pirja ili peče na roštilju, svinjetina je najsočnije meso koje se koristi i probija se u mnoga tradicionalna jela. Morski plodovi su također važni u meksičkoj kuhinji,a gigantske kozice, morski pas i raža samo su jedne od brojnih egzotičnih vrsta koje se mogu okusiti, obično pečene na roštilju sa paprom i čilijem. U meksičkom restoranu neizostavna je i tekila, alkoholno piće prvobitno napravljeno u okolini Tequile, grada u zapadnoj meksičkoj državi Jalisco. Pravi se od biljke agave i obično sadrži 38-40% alkohola, ali postoje i neke vrste od 43–46% alkohola.
Hrvatska – raznolikost prirode, kulture i smještaja za svaki odmor
Hrvatska je zemlja iznimne ljepote – poznata po kristalno čistom Jadranskom moru, tisuću otoka, bogatoj povijesti i raznolikim regijama koje nude savršen odmor za svakoga. Od sjevera do juga, Hrvatska pruža veliki izbor smještaja: hoteli, apartmani, sobe, turistička naselja, kuće za odmor, vile sa bazenom, kampovi i mobilne kućice – sve za opušten i kvalitetan boravak.
Raznolike regije Hrvatske
U Istri ćete pronaći slikovite gradiće, izvrsnu gastronomiju i brojne agroturizme, dok Kvarner spaja primorje i planine, s otocima poput Krka, Raba i Lošinja. Dalmacija nudi povijesne gradove kao što su Zadar, Šibenik, Split i Dubrovnik, kao i čarobne otoke Hvar, Brač, Korčula i Mljet. U unutrašnjosti, uz plodne ravnice i dvorce, ističe se Zagreb – glavni grad prepun sadržaja i kulture.
...Turistički sadržaji Hrvatska
Gastronomija Hrvatska
Zdravstveni turizam Hrvatska
Aktivni turizam Hrvatska
Kulturni turizam Hrvatska
Noćni život Hrvatska
Transferi Hrvatska
Zabavni sadržaji Hrvatska
Izleti Hrvatska
Hoteli Hrvatska
Apartmani, sobe Hrvatska
Turistička naselja Hrvatska
Kuće za odmor Hrvatska
Vile sa bazenom u Hrvatska
Kampovi, mobilne kućice u Hrvatska
Najam brodova u Hrvatska
Agroturizam u Hrvatska
Hosteli u Hrvatska
Meksički restoran Hrvatska Ponuda



































