...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Trogir

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Trogir, Aktivni turizam Trogir, Kulturni turizam Trogir kao i za Gastronomija Trogir, Noćni život Trogir, Transferi Trogir.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Trogir

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Trogir ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Trogir su sa pravom nazvali gradom muzejem zbog svoje stoljetne povijesti, a koja je vidljiva na svakom koraku. Trogir je gradić i luka u dnu Kaštelanskog zaljeva, 27 km od Splita. Leži na otočiću između otoka Čiova i kopna sa kojima je povezan mostom. Trogir je ne samo jedna od najstarijih urbanih sredina na Jadranu nego se ubraja među najstarije gradove na Sredozemlju.
Stara gradska jezgra Trogira dobila je status Zaštičene svjetske baštine pod patronatom UNESCO-a, a formirala se od XIII. do XV.st. unutar zidina koje je Venecija obnovila u XV. st. izgradivši još dvije utvrde, sačuvane i danas: kaštel Kamerlengo i kula Sv. Marka. Stariji, istočni dio grada, razvio se oko glavnog trga s katedralom Sv. Lovre. Katedrala sv. Lovre je jedna od najznačajnijih građevina u Hrvatskoj. Najznačajniji dio katedrale Sv. Lovre je djelo romaničke plastike u Dalmaciji, Radovanov portal, izrađen 1240. god. Trogir je u prošlosti bio jedan od kulturnih središta Dalmacije, a u XIII. st. tu djeluje...

 

Trogir - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda