...
 
 

Domaći restorani

Domaći restorani u svojoj bogatoj gastronomskoj ponudi imaju domaća jela specifična za regiju u kojoj se nalaze. Tu susrećemo starinska jela, pripremljena na tradicionalan način, uglavnom napravljena od domaćih proizvoda koji se uzgajaju u tom području. Na taj način turist ili gost restorana upoznaje gastronomsku kulturu nekog područja, te specifične načine pripreme jela. Sve više se domaći restorani povezuju s eko turizmom i seoskim turizmom gdje gost upoznaje i način uzgoja hrane koja mu je servirana na tanjur. Tako se u primorskim područjima povrće priprema na lešo, meso se peče pod pekom, a riba se prži na gradelama ili se kuha u brudetu, u kopnenim područjima prasetina i janjetina peče se na ražnju, ćevapi i ražnjići na roštilju, kuhaju se domaće juhe od peradi, povrće se kuha kao varivo, od divljači se priprema gulaš i paprikaš, a riječna riba priprema se na rašljama ili se od nje radi „fiš-paprikaš“ Tu su naravno razne vrste domaćeg kruha i slastice napravljene po tradicionalnoj recepturi prilagođenoj načinu života i dostupnim namirnicama.

 
 

Domaći restorani Ponuda