...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Senj

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Senj, Aktivni turizam Senj, Kulturni turizam Senj kao i za Gastronomija Senj, Noćni život Senj, Transferi Senj.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Senj

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Senj ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Senj je smješten u podnožju prijevoja Vratnik (698m), najnižeg vrhunca Velebita. Grad je imao stratešku važnost između kontinentalne Hrvatske i mora. Danas je Senj važno središte tranzitnog turizma na Jadranskoj magistrali, ali i poznato turističko odredište. Brojni apartmani, sobe i pansioni samo su dio turističke ponude u Senju. Po zimi je Senj zbog jake bure najhladniji grad na Jadranu.
U okolici Senja i na njegovoj 70 km dugoj obali smjestilo se više slikovitih primorskih turističkih mjesta: Sv. Juraj, Lukovo, Klada, Starigrad, Stinica, Jablanac i Prizna. U zaleđu ima planinu Velebit, koja je 1978. godine od UNESCO-a proglašena svjetskim rezervatom biosfere, te je Senj idealno polazište za izlete.
Više od 20 godina Senj je središte klapskog pjevanja Hrvatskog primorja i Istre. Svake godine početkom kolovoza u Senju se održava Senjski ljetni međunarodni karneval, što ga je svrstalo u porodicu Udruženja karnevalskih gradova Europe.
Kroz povijest, napadali su ga Turci, pa zatim Mlečani i dugo je bio glavna karika vojne granice...

 

Senj - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda