...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Selce

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Selce, Aktivni turizam Selce, Kulturni turizam Selce kao i za Gastronomija Selce, Noćni život Selce, Transferi Selce.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Selce

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Selce ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Tri kilometra jugoistočno od Crikvenice, na obali Vinodolskog kanala na nadmorskoj visini od 22m na vapnenačkoj padini u istoimenoj uvali smjestio se grad i luka Selce. Selce je najjužnije mjesto Crikveničke rivijere. 

Povijest Selca seže u doba Rimljana  što je vidljivo po ostacima rimske arhitekture  te vodospremom iz II. stoljeća, a prvi put se Selce spominje 1366. g. kao dio bribirske župe. Originalana primorska arhitektura sačuvana je u starom djelu naselja. U XIX. stoljeću Selce je bilo poznato po svojoj maloj luci i  maslinicima pa je iz tog vremena sačuvana stara preša za masline koja se danas nalazi u Galeriji umjetnosti.

Mještani se bave poljodjeljstvom, vinogradarstvom, maslinarstvom, stočarstvom i naravno turizmom. Selce ima stogodišnju turističku tradiciju, a poznato je da je upravo ovdje otvoreno prvo morsko kupalište 1894. Niska i stjenovita obala s mnogo sljunčanih plaža, slikovito lungomare, doprinjeli su tome da se Selce već početkom XX st. razvije u poznato ljetovalište. Razvijena turističa ponuda nudi različite sportsko rekreativne sadržaje...

 

Selce - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda