...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Čakovec

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Čakovec, Aktivni turizam Čakovec, Kulturni turizam Čakovec kao i za Gastronomija Čakovec, Noćni život Čakovec, Transferi Čakovec.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Čakovec

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Čakovec ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Čakovec, je grad europskog duha i srdačnih ljudi, smješten u središtu Međimurja. Međimurje je obdareno mnogim prirodnim ljepotama, bogatim kulturnim nasljeđem i brojnim suvremenim sadržajima.
Taj lijepi krajobraz na krajnjem sjeveru Hrvatske nalazi se u kutku omeđenom rijekama Dravom i Murom, koja je u ovom dijelu Hrvatske i prirodna međudržavna granica sa susjednim državama Slovenijom i Mađarskom. Nema kućanstva bez brižno uređene okućnice. Cvjetnjaci su čak i ispred kuća i ograda uz cestu. Svjesni što znači živjeti u suglasju s prirodom, Međimurci betonske ili željezne ograde zamjenjuju zelenim živicama, berberisom ili čempresima, pa se nerijetko može čuti kako Međimurje, zbog ljepote i uređenosti, zovu malom hrvatskom Švicarskom. Grad Čakovec županijsko je središte sa 17.000 stanovnika, čija se povijest isprepliće s poviješću Međimurja. Županija je podijeljena na 21 općinu, a osim Čakovca status grada imaju Prelog i Mursko Središće.
Najstariji dio Čakovca ujedno je i središnja turistička atrakcija, Stari grad, obnavljan do današnjih dana. To je grad tvrđava, okružen hortikulturnim...

 

Čakovec - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda