Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Karlovac

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Karlovac, Aktivni turizam Karlovac, Kulturni turizam Karlovac kao i za Gastronomija Karlovac, Noćni život Karlovac, Transferi Karlovac.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Karlovac

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Karlovac ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

U središnjoj Hrvatskoj, na putu od Rijeke do Zagreba, smješten na rubu Dinarskog gorja i Panonske nizine smjestio se grad Karlovac. Grad na 4 rijeke- Kupa, Mrežnica, Korana i Dobra- koje prolaze kroz grad i značajno prometno čvorište u cestovnom i željezničkom prometu, kulturno je, trgovačko i industrijsko središte Pokuplja.

Radi obrane od turskih osvajača, dana 13. srpnja 1579. započela je izgradnja karlovačke tvrđave na posjedu velikaške obitelji Zrinski. Tog se datuma slavi i dan grada.  Grad je podignut krajem 16. st. a posebno je interesantan njegov šesterokutni oblik podjeljen u 24 pravilna prostorna bloka i lijepim središnjim trgom. Ime je dobio po svom osnivaču austrijskom nadvojvodi Karlu Habsburškome. U narednim godinama grade se bedemi, bastioni te vojni i sakralni objekti, od kojih dominira glavna crkva Sv. Trojstva, a kroz stoljeća ga pustoše požari, poplave i razne epidemije.

Vrlo povoljan geografski položaj omogućio je ubrzani razvoj cjelokupnog gospodrastva, a posebice turizma. Iako većinom meta tranzitnih gostiju, Karlovac...

 

Karlovac - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda