...
 
 

Gastronomija Pag

Gastronomija i kulinarski turizam savršen su način za upoznavanje kulture, tradicije i lokalnih okusa. Otkrij nezaboravna gastronomska iskustva kroz degustacije vina, kulinarske radionice, ture ulične hrane i vrhunske večere.

Na našoj platformi možeš jednostavno rezervirati gastronomske ture i radionice online, s provjerenim domaćinima i dostupnošću u stvarnom vremenu. Bilo da tražiš autentičnu školu kuhanja ili ekskluzivno kušanje vina, ovdje ćeš pronaći savršen izbor.

Gastronomski turizam vodi te u srce destinacije – kroz njenu hranu i običaje. Posjeti lokalne tržnice, kušaj domaća jela ili sudjeluj u turama koje vode profesionalni chefovi.

Usporedi recenzije, provjeri dostupnost i rezerviraj svoje gastronomsko putovanje već danas. Neka svaki zalogaj postane nova kulturna priča!

 
 

Na jugoistočnoj obali otoka Paga, u blagoj uvali smjestilo se najveće i najvažnije mjesto na otoku, grad Pag.

Poznat po dobivanju morske soli isušivanjem, grad Pag je već u 15. stoljeću nastao kao plansko utvrđeni grad. Gradnja je otpočela 1443. g. po nacrtima hrvatskog renesansnog kipara Jurja Dalmatinca, a okončana je 20 tak godina poslije. Uz crkvu uznesenja Blažene Djevice Marije, glavne župne crkve koja se nalazi na glavnom trgu, grad je prepun kulturno povijesnih spomenika. Klesani dovratnici na ulazima plemićkih kuća, barokni balkončići, kameni grbovi te veličanstveni portal na kneževom dvoru samo su neki od njih. U samostanu sestara benediktinki čuvaju se crkvene relikvije i slike, a sestre također čuvaju tradiciju spremanja baškotina-tradicionalnog aromatičnog dvopeka. Grad i danas ima administrativnu, kulturnu i trgovačku funkciju.

Osim soli grad Pag je kao i ostatak otoka poznat po čuvenoj paškoj čipki i ovčjem siru.

Kulturno-zabavni aspekt grada ogleda se u raznim manifestacijama tijekom cijele godine. Održavaju se razni karnevali te folklorne priredbe.

Paška uvala, koju obrubljuje 20-tak km šljunčanih i pješčanih plaža, omogućila je brz razvoj turizma...

 
 

Gastronomija Pag Ponuda