...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Pag

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Pag, Aktivni turizam Pag, Kulturni turizam Pag kao i za Gastronomija Pag, Noćni život Pag, Transferi Pag.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Pag

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Pag ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Na jugoistočnoj obali otoka Paga, u blagoj uvali smjestilo se najveće i najvažnije mjesto na otoku, grad Pag.

Poznat po dobivanju morske soli isušivanjem, grad Pag je već u 15. stoljeću nastao kao plansko utvrđeni grad. Gradnja je otpočela 1443. g. po nacrtima hrvatskog renesansnog kipara Jurja Dalmatinca, a okončana je 20 tak godina poslije. Uz crkvu uznesenja Blažene Djevice Marije, glavne župne crkve koja se nalazi na glavnom trgu, grad je prepun kulturno povijesnih spomenika. Klesani dovratnici na ulazima plemićkih kuća, barokni balkončići, kameni grbovi te veličanstveni portal na kneževom dvoru samo su neki od njih. U samostanu sestara benediktinki čuvaju se crkvene relikvije i slike, a sestre također čuvaju tradiciju spremanja baškotina-tradicionalnog aromatičnog dvopeka. Grad i danas ima administrativnu, kulturnu i trgovačku funkciju.

Osim soli grad Pag je kao i ostatak otoka poznat po čuvenoj paškoj čipki i ovčjem siru.

Kulturno-zabavni aspekt grada ogleda se u raznim manifestacijama tijekom cijele godine. Održavaju se razni...

 

Pag - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda