...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Supetarska Draga

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Supetarska Draga, Aktivni turizam Supetarska Draga, Kulturni turizam Supetarska Draga kao i za Gastronomija Supetarska Draga, Noćni život Supetarska Draga, Transferi Supetarska Draga.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Supetarska Draga

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Supetarska Draga ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Na 6 km udaljenosti od grada Raba kao prirodni nastavak na dolinu polja Mundanija obgrlivši uvalu u kojoj se smjestilo dolazimo do mjesta Supetarska Draga. Mjesto je ime dobilo po crkvi i benediktinskom samostanu Sv. Petra koje datira iz XI stoljeća. Crkva/bazilika Sv.Petra je najstarija romanička crkva u Hrvatskoj a svojom ljepotom privlači kako vjernike tako i poklonike umjetnosti.

Draška uvala dijeli se na dva dijela: Gornju i Donju dragu. Blizina otočića Mamana,  Srednjaka i Šailovca te prisutnost mnogobrojnih uvala posebno su zanimljivi nautičarima.  Supetarska Draga poznata je po svojim specifičnim plažama koje su većinom pješčane, čiste i zaštićene od vjetra. Kao takve privlače mnogobrojne turiste a posebno obitelji s djecom.

No nisu samo turisti oni koji uživanju u plažama Drage. Tu su i mnogobrojne ptice koje se zbog povoljnih uvjeta ovdje gnjezde a ptice selice pronalaze svoja zimska staništa.

Stanovnici su oduvjek okrenuti moru, a tu činjenicu potkerpljuje podatak da je upravo iz ovog područja na otoku Rabu poteklo...

 

Supetarska Draga - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda