...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Čitluk

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Čitluk, Aktivni turizam Čitluk, Kulturni turizam Čitluk kao i za Gastronomija Čitluk, Noćni život Čitluk, Transferi Čitluk.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Čitluk

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Čitluk ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Brotnjo je visoravan smještena na jugozapadu Bosne i Hercegovine. Pruža se od granica grada  Mostara dolinom rijeke Neretve na jugoistoku, pa do granica općina Široki Brijeg, Ljubuški i Čapljina na sjeverozapadu i jugu Brotnja.

Brotnjo  se  teritorijalno, najvećim  dijelom, podudara  s  područjem  današnje  općine  Čitluk. Brotnjo se prvi put u dokumentima spominje prije gotovo sedam stoljeća. Ono je i u srednjem vijeku bilo povezano prometnicama, a i rimske su ceste prolazile njime. Na ovom području do današnjih dana sačuvan je veći broj ilirskih gomila i gradina, rimskih hramova, ostataka antičke i rimske kulturne baštine, srednjovjekovnih i starohrvatskih crkvenih zgarišta, starih turskih kula, bezbroj vrlo različitih stećaka, tih "kamenih spavača", koji svjedoče o bogatom, burnom i umjetnički nadahnutom životu na ovom području.

Gradić Čitluk razvija se od kraja tridesetih godina dvadesetog stoljeća u administrativno središte Brotnja. Danas je to mjesto sa srednjom i osnovnom školom, gospodarsko, prometno, športsko i kulturno središte.

Vinova loza i duhan su poljoprivredne kulture s kojima su...

 

Čitluk - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda