...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ljubuški

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Ljubuški, Aktivni turizam Ljubuški, Kulturni turizam Ljubuški kao i za Gastronomija Ljubuški, Noćni život Ljubuški, Transferi Ljubuški.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Ljubuški

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Ljubuški ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Ljubuški je grad koji pripada primorskoj Hercegovini. U pisanim izvorima Ljubuški se prvi put spominje 1444g. Pod nazivom Lubussa. Općina Ljubuški broji oko 30.000 stanovnika. Uz poznati krško-hercegovački reljef Ljubuški ima više plodnih polja: Ljubuško, Veljačko, Rastok i Beriš, koje natapa troimena rijekama Tihaljina-Mlade-Trebižat, na kojoj se nalaze dva biserna slapa: slapovi Kravice i Koćuša i mnogobrojna kupališta.
Grad se nalazi na značajnim prometnicama prema Mostaru (36 km), Makarskoj (55 km), Splitu (120 km), Dubrovniku (130 km) i Sarajevu (170 km). Ljubuški je kraj s obiljem vode, bogatstvom flore i faune. A zacijelo je bio nastanjen i u prapovijesno doba, o čemu svjedoče kameni, koštani i metalni nalazi, koji se čuvaju u Muzeju Franjevačkoga samostana Humac, najstarijemu muzeju u BiH, utemeljenom 1884g.

 

Ljubuški - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda