...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Begovo Razdolje

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Begovo Razdolje, Aktivni turizam Begovo Razdolje, Kulturni turizam Begovo Razdolje kao i za Gastronomija Begovo Razdolje, Noćni život Begovo Razdolje, Transferi Begovo Razdolje.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Begovo Razdolje

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Begovo Razdolje ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Begovo Razdolje je smješteno u srcu Gorskog kotara, na zapadnim obroncima Bjelolasice. To je najviše naselje u Republici Hrvatskoj, na 1078 metara nadmorske visine.

Stanovnici Begovog Razdolja zbog položaja i mikroklimatskih uvjeta njihovog mjesta tradicionalno su bili orijentirani k šumarstvu. Početkom prošlog stoljeća, kada selo doživljava svoj najznačajniji razvoj, stanovništvo se uz šumarstvo bavi prijevozom drveta i ugljena na jadransku obalu i lovom na divljač, najčešće kune, lisice i divljač.

Odlazak ljudi iz Gorskog kotara u Ameriku početkom dvadesetog stoljeća nije izuzeo ni Begovo Razdolje, kada nekoliko obitelji napušta ovo mjesto u potrazi za novim životnim izazovima. Posebnost Begovog Razdolja svakako je njegov govor tj. narječja koja se još danas upotrebljavaju. Jedan dio sela govori štokavsko ikavsko narječje, dok drugi dio koristi kajkavsko narječje. Razlog tome je vjerojatno podrijetlo obitelji. Naime jedan dio njih vuče svoje podrijetlo iz Istre, kao što su obitelji Vodopić i Gržinić, dok su drugi dio sela naselile obitelji iz kupske doline, a...

 

Begovo Razdolje - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda