...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Otočac

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Otočac, Aktivni turizam Otočac, Kulturni turizam Otočac kao i za Gastronomija Otočac, Noćni život Otočac, Transferi Otočac.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Otočac

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Otočac ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Pokrajina Gacka u kojoj se nalazi i grad Otočac, smještena je unutar visoko-planinskog okvira, kojeg sačinjavaju Velebit i Mala Kapela, prema arheološkim nalazima, materijalnim ostacima pojedinih kultura, od starijeg kamenog doba, rimskog doba pa sve do danas bilo je oduvijek naseljeno.

Otočac kao središte Gacke je najstarije naselje s hrvatskim stanovništvom. Prvi puta spominje se na Bašćanskoj ploči s kraja 11. stoljeća (1100. g.), tom ugaonom kamenom spomeniku hrvatske pismenosti i kulture. Otočac svoj naziv i opstanak duguje riječnom otoku.  Otočac, nikad pokoren grad, bio je sagrađen na otoku usred rijeke Gacke, a oko njega dalje prostirala se prostrana močvara koja je grad činila gotovo neosvojivim. Bio je opasan jakim zidom, a osnova je imala oblik nepravilnog sedmerokuta, sa šest kula na vanjskom zidu i visokom četverokutnom kulom unutar zidina. Time je stvorena jezgra urbaniteta Otočca koja je sve do 18. stoljeća ostala bez značajnih promjena.

Na području grada ima tragova življenja čovjeka u starija vremena. Rijeka...

 

Otočac - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda