...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Gračac

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Gračac, Aktivni turizam Gračac, Kulturni turizam Gračac kao i za Gastronomija Gračac, Noćni život Gračac, Transferi Gračac.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Gračac

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Gračac ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Park prirode Velebit najveći je i najkompleksniji zaštićeni objekt prirode u Hrvatskoj. Obuhvaća reljefno i vegetacijski najznačajniju planinu Hrvatske, pa i Mediterana, koja je zbog svojih prirodnih vrijednosti i značenja za očuvanje biološke raznovrsnosti planeta svrstana 1978. godine u mrežu međunarodnih rezervata biosfere UNESCO-a. Na prostoru Velebita nalaze se znanstveno i turistički najvredniji speleološki objekti u Hrvatskoj -Cerovačke pećine i Lukina Jama, te mnogo manje špilje i jame, kao i niz značajnih geomorfoloških (Kiza, Tulove grede, kuk Stapina..) i hidroloških objekata (vrelo i tok Zrmanje). Duž vršnog pojasa planine izmjenjuju se različiti prirodni objekti, lokaliteti i pojedinačne prirodne znamenitosti, originalni spomenici stoljetnog tradicijskog života te krajolici velebitskih vrhova, s panoramom primorskih otoka i ličke visoravni. Povezuje ih velebitski planinarski put, odnosno uzdužna turistička staza - Premužićeva staza.
Položaj Gračaca je jedinstven. Gračac se nalazi odmah u udolini Velebita, a nakon otvaranja nove autoceste još je bliže moru. Cerovačke pećine se nalaze samo 4 km južno od Gračaca. Okolica mu je...

 

Gračac - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda