...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Lokve

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Lokve, Aktivni turizam Lokve, Kulturni turizam Lokve kao i za Gastronomija Lokve, Noćni život Lokve, Transferi Lokve.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Lokve

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Lokve ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Lokve su naselje u Gorskom Kotaru jugozapadno od Delnica, blizu autoceste Zagreb - Rijeka. Poznato je po rječici Lokvarke i Lokvarskom jezeru. Također, u okolici Lokava su prekrasni netaknuti krajolici – špilja Lokvarka i Park šuma Golubinjak.
Turizam u Lokvama ima tradiciju od početka XX. stoljeća, a osobito se razvija nakon izgradnje akumulacije Omladinskog (Lokvarskog) jezera. U Lokvama postoji mogućnost organiziranog lova, ribolova, planinarskih izleta i pogoda planinskim vrhovima. Posebice je razvijen ribolov i lov, i na tome se bazira njihov turizam. Apartmani, kuće za odmor, sobe i pansioni su najveći dio smještajne ponude u Lokvama. Restorani i konobe izdvajaju iz svoje gastronomske ponude goranske specijalitete: žablji kraci, divljač i ostalo.
Lokvarsko jezero je akumulaciono jezero koje napravljeno izgradnjom brane 1954. godine, savršeno se uklopilo u okoliš koji ga okružuje. Pogodno je za sporski ribolov, te od brojnih riba koje obitavaju izdajaju se pastrve, šaran, klen, karas i druge. Na Lokvarskom jezeru organiziraju se brojne regate, susret planinara...

 

Lokve - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda